De Kapel

Een zeer speciale plek om een afscheidsdienst te houden is de kapel. Het gebouw dat dateert uit 1902 is een opvallend element op begraafplaats St. Barbara en daarom ook aangewezen als gemeentelijk monument. De kapel beschikt over een aula waarin op gepaste wijze afscheid genomen kan worden.

kapel-1
kapel-100
kapel-101
kapel-102
kapel-103
kapel-2a
kapel-achter
kapel-ingang

Het Afscheid

Veel nabestaanden kiezen er voor om een afscheid te houden in de vorm van een bijeenkomst. Dit kan een afscheidsdienst of een Uitvaartmis zijn, met aansluitend de begrafenis op Sint Barbara of elders de crematie.

De kapel beschikt over ongeveer 80 zitplaatsen in de banken (eventueel uit te breiden met stoelen naar ongeveer 140 zitplaatsen). Er is een geluidsinstallatie en de muziek kan op USB of CD afgespeeld worden. De muziek dient 24 uur van te voren worden aangeleverd. Indien op USB dan als WAV of MP3 bestand. Alle muzieknummers in juiste volgorde op de USB plaatsen. (Dus geen map maken)

De Ontvangstkamer

Na de begrafenis is er de mogelijkheid om in de naast de kapel gelegen ontvangstkamer elkaar nog te ontmoeten. Hierbij is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een consumptie naar eigen keuze.

famkam
ontvangstkamer-100
ontvangstkamer-104
ontvangstkamer-105
ontvangstkamer-106

Restauratie

In 2012 heeft een omvangrijke restauratie van de daken en wanden aula/kapel plaatsgevonden. Deze restauratie is afgesloten op de feestdag van de Sint Barbara, 4 december, met het plaatsen van een nieuw kruis en een nieuwe met bladgoud bedekte haan op de torenspits. Daartoe werd bestuursvoorzitter Arie de Jong met een bouwkraan omhoog gehesen, een spectaculair gebeuren. De restauratie, deskundig uitgevoerd door aannemer Derksen & Singerling, loodgieter/dakdekker Revé en schilder Bruijnesteijn Groep, is mogelijk gemaakt door eigen reserveringen, door een subsidie van het Amsterdamse Bureau Monumentenzorg en door grotere en kleinere bijdragen van instellingen en particulieren die St. Barbara een warm hart toedragen. Het bestuur en de medewerkers van St. Barbara zijn hen allen zeer erkentelijk. 

In 2015 en 2016 is er een vervolg gegeven an de restauratie van de aula/kapel nu aan het interieur, de toiletgroepen zijn vernieuwd er is nu ook een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig, er is in nieuwe geluidsinstallatie gekomen, de kerkbanken zijn vervangen voor nieuwe, deze zijn verplaatsbaar. Waardoor de aula/kapel ook geschikt is voor een grote groep mensen tijdens de condoleance.

 

Adresgegevens

Spaarndammerdijk 312
1014 AA Amsterdam

T. (020) 6820598
F. (020) 6812216
E. 

KvK-nummer 41201024
In het bezit van de ANBI-status

Routeplanner

Openingstijden

Hoofd-ingang:
maandag t/m zondag: 8.00 tot 18.00 uur

Zij-ingang:
oktober t/m april: 8.00 tot 18.00 uur
mei t/m september: 8.00 tot 20.00 uur
Beide ingangen/uitgangen sluiten automatisch!!!

Openingstijden van het kantoor:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

© Copyright - Begraafplaats Sint Barbara Amsterdam

Ontwerp & realisatie -  WSonline